Neodolatelný hermelín z grilu: průvodce receptem krok za krokem

Mistři otevřeného ohně!

Je čas vyčistit rošty, připravit grilovací pelety a nechat hovořit plameny! :-)

Ať už jste přeborník v grilování nebo teprve objevujete tajemství rafinovaně dobrého hermelínu z grilu, vítejte v sezóně 2024. Vše připraveno? Jdeme na to? 

Letošní sezónu otevíráme skvělým receptem na hermelín, který si zamilujete ... 

Připravte si:

hermelín

romadur

španělskou sušenou šunku

oblíbenou směs koření - my použili Tradiční grilovací koření

no a kvalitní české pelety Smokypellets :-)

 

 
 
 

Postup:

 

Královský hermelín rozkrojíme na půl a okořeníme oblíbenou směsi koření. My použili Tradiční grilovací koření https://www.smokypellets.cz/tradicni-grilovaci-koreni/

Koření poklademe plátky romaduru  a vše přikryjeme španělskou sušenou šunkou. Přiložíme druhou půlkou hemelínu.

Vše zabalíme do alobalu a necháme cca 3 hodiny uležet. 

Následně grilujeme cca 20 min při 200 °C.

 

Pravda je, že chuť tohoto kulinářského skvostu byla silnější než naše odhodlání zachytit tento moment pro věčnost. Vonělo to tak neuvěřitelně, že jsme na focení vzpomněli až ve chvíli, kdy už nebylo co fotit. Věřte nám, bylo to tak dobré, že by fotka stejně nedokázala zachytit tu nezapomenutelnou chuť. Odolat bylo nad lidské síly.

Každopádně budeme rádi za vaše finální fotky této kulinářské perly. Pro první dva, kteří nám fotku pošlou, odměníme balíčkem koření dle vašeho přání. Koření bude součástí vaší objednávky pelet.

Grilování zdar!