Sladký crumble z grilu

Naše grilování dostalo neobvyklý nádech, když jsme se rozhodli vyzkoušet Ovocný Crumble neboli koláč pro lenochy.

Tato nová a chutná zkušenost se stala opravdovým zážitkem našeho grilování. 😊 Pro přípravu jsme se spolehli na peletový gril Pit Boss a pro vytvoření skvělého aroma jsme použili Smokypellets, konkrétně kombinaci Buk/Třešeň.


Na seznamu surovin se objevilo pestrobarevné ovoce – broskve a jahody. Můžete každopádně použít co máte rádi - rybíz, angrešt, maliny, meruňky, broskve, třešně, višně a mnoho dalšího ovoce. Kromě toho jsme potřebovali hladkou mouku, máslo, krupicový cukr, špetku skořice a samozřejmě náš oblíbený doplněk - vanilkovou zmrzlinu.


Postup byl jednoduchý: Naplnili jsme plochou nádobu s vyšším okrajem ovocem a jemně jsme ho posypali krupicovým cukrem, abychom vyvážili případnou kyselost. Poté jsme se pustili do přípravy lahodné drobenky. Smíchali jsme hladkou mouku, cukr, skořici a máslo, abychom vytvořili dokonalou texturu a bohatou chuť. Tou jsme pak posypali náš ovocný mix a umístili na gril. Bylo důležité crumble přiklopit víkem, aby se vše dokonale spojilo.

Základní recept na drobenku je:

1 díl změklého másla

1 díl mletého cukru

2 díly mouky

Mnete v prstech tak dlouho, dokud se nezačnou dělat drobivé kousky - drobenka :-).


Během grilování začalo ovoce uvolňovat svou sladkou šťávu a cukr se proměnil v lahodnou karamelovou polevu. V okamžiku, kdy se naše drobenka zlatě zatáhla a získala křupavou konzistenci, věděli jsme, že je čas vyndat náš výtvor z grilu. A jakmile se vůně šířila kolem nás, najednou se všichni mlsouni začali shlukovat kolem grilu, nedočkaví ochutnat tu neskutečnou slast.


A aby bylo grilovacího dobrodružství dokonalé, podáváme ho se skvělou vanilkovou zmrzlinou nebo osvěžující zakysanou smetanou s jemným nádechem sladkosti. Tyto kombinace dokážou ještě více povýšit chuťový zážitek na úplně novou úroveň.

Takže pokud chcete přinést do svého grilování něco neobvyklého a oslnit své blízké, neváhej si připravit Ovocný Crumble pro lenochy. Každé sousto bude explozí chutí a každý milovník sladkého si pochutná.